Borrar Mensaje eupv

Fecha  25/01/2007 13:15
regallero@hotmail.com 

Procedente de:
   No mostrado/ Not shown

Navegador:
   Internet Explorer 6.x

Sistema Operativo:
   Windows XP

 
 


 ALBIOL PROPOSA UN ALTRA POLÍTICA DE RESIDUS BASADA EN AL PREVENCIÓ I EFICIÈNCIA
EU dóna suport a la manifestació del dissabte contra la política de residus del PP
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida per Castelló, Marina Albiol, ha anunciat aquest matí, que la seua formació, per superar la crisi dels residus que ha ocasionat la desencertada política del PP, proposa que cal una nova orientació basada en la millora de la gestió dels residus, , reduint la generació de residus, convertir els residus en recursos i minimitzar l'impacte ambiental dels mètodes de tractament.”Les regles productives i de consum actuals es fonamenten en un consum intensiu i malbaratador de materials. Aquests materials ocasionen, alhora, una extracció intensiva de matèries primeres (inclosos els combustibles fòssils) i una producció de residus creixent.
D'entre els reptes d'avançar cap a una gestió més sostenible dels residus hi ha el de millorar el disseny dels productes i dels processos productius en dos aspectes: d'una banda, fer-los amb materials reciclats o reciclables per reduir el consum de matèries primeres i, d'altra banda, allargar-los la vida útil de manera que triguin més a esdevenir residus.
Albiol ha afirmat que calen polítiques actives des de les administracions “ cal frenar el consum desmesurat de la societat vigent. És per això que cal una acció conjunta de les polítiques ambientals, econòmiques, comercials, industrials i, fins i tot, educatives. Si no incidim en la transformació social, en l'àmbit dels residus sempre actuarem al final de la canonada i, en conseqüència, no guanyarem la cursa de la sostenibilitat.”
Entre les mesures a aplicar destaca recuperar el màxim de materials dels residus per tal de reciclar-los i rebaixar, d'aquesta manera, la pressió sobre les matèries primeres.Reduir l'impacte ambiental del residu que no es pot aprofitar i que s'envia a tractaments finalistes: dipòsits controlats o incineradores.
Albiol ha remarcat la necessitat de mostra majoritàriament el rebuig cap a la política de residus del PP, per haver-la basada en el lucre a les empreses properes, i el perill per al futur de molts pobles, creant confrontacions i polèmiques innecessàries,


MANIFESTACIÓ A CASTELLÓ
Què estem fent amb la nostra terra?
Les Plataformes que lluitem contra els abocadors de Les Coves, Fanzara i Cervera us convoquem a la Manifestació que tindrà lloc a Castelló el proper dissabte 27 de gener a les 12:00 h i que sortint des de La Farola (Pça. Independència) discorrerà pels principals carrers de la ciutat.
Ens complauria comptar amb la vostra presència i suport.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Respuestas (0)
  • » ALBIOL PROPOSA UN ALTRA POLÍTICA DE RESIDUS BASADA EN AL PREVENCIÓ I EFICIÈNCIA « - eupv - 25/01/2007 13:15Volver al foro

Responder
Nombre / Nick
EMail
Subject / Titulo
Link a tu Web
Recibir un email cuando mi mensaje sea contestado
Mensaje