Borrar Mensaje eupv

Fecha  1/02/2007 13:10
regallero@hotmail.com 

Procedente de:
   No mostrado/ Not shown

Navegador:
   Internet Explorer 7.x

Sistema Operativo:
   Windows XP

 
 


 EU DEMANA MESURES CONTRA LES INTOXICACIONS DE MONÒXIDS DE CARBONI
EU DEMANA MESURES CONTRA LES INTOXICACIONS DE MONÒXIDS DE CARBONI

Albiol proposa la incorporació de detectors de CO en els nous aparells, i un “plan renove” per als sistemes de calefacció per combustió.

La candidata autonòmica d’Esquerra Unida- CPV a les Corts Valencianes per Castelló, Marina Albiol, ha manifestat aquest matí, que després de les tragèdies periòdiques que estan colpejant les comarques de Castelló, per les morts per inhalació de monòxid de carboni, cal un esforç entre totes les administracions per evitar nous casos.
La mort ahir d’una parella a Benicarló per la mala combustió d’una estufa, cal sumar-la a les tragèdies de Cortes d’Arenoso de fa poques setmanes, o la de Todolella, on 18 persones van perdre la vida “ són ja massa els casos com per a que no es faça res”. En eixe sentit, Albiol ha demanat s’apliquen mesures com és l’obligar als fabricants, amb els ajuts que fera falta, a la incorporació a tots els aparells de nova fabricació de detectors de fugues de CO “ es tracten de dispositius de preu assequible, que evitarien en bona mesura els accidents actuals. L’olfacte humà no pot detectar la major part de les emissions de gasos, i amb aquest aparells, a mode d’alarma avisarien abans del desastre”.
Donat que gran part dels accidents es donen per aparells en mal estat, cal aplicar un ambiciós “plan renove” per substituir els aparells més antics de calefacció per altres de noves tecnologies, apostant clarament per l’ús de l’energia fotovoltaica per a les calderes de calefacció. Anar substituint els combustibles fòssils que per la combustió incompleta poden produint CO per altres renovables que no suposen cap tipus de risc per a la salut.

Un altra mesura és fer efectiu per mitjà d’inspeccions de seguretat, de totes les instal•lacions domèstiques i col•lectives que empren combustibles com el gas, querosè, estufes de llenya, per assegurar que la combustió és correcta, les connexions estan en perfecte estat, la ventilació és la que correspon, i les instal•lacions tinguen tots els protocols de seguretat. Per a aquest tipus de controls fa falta la implicació pública, sobre tot per la desconfiança comuna cap a les inspeccions de les empreses privades per tota la picaresca i estafes que s’ha creat al seu voltant.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Respuestas (0)
  • » EU DEMANA MESURES CONTRA LES INTOXICACIONS DE MONÒXIDS DE CARBONI « - eupv - 1/02/2007 13:10Volver al foro

Responder
Nombre / Nick
EMail
Subject / Titulo
Link a tu Web
Recibir un email cuando mi mensaje sea contestado
Mensaje