Borrar Mensaje EUPV

Fecha  11/01/2007 12:14
regallero@hotmail.com 

Procedente de:
   No mostrado/ Not shown

Navegador:
   Internet Explorer 7.x

Sistema Operativo:
   Windows XP

 
 


 GARCIA “ELS LLAURADORS HAURIEN DE MANIFESTAR-SE FRONT A LA SEU DEL PP, PER SER EL PRINCIPAL RESPONSABLE DE LA SEUA SITUACIÓ” .
GARCIA “ELS LLAURADORS HAURIEN DE MANIFESTAR-SE FRONT A LA SEU DEL PP, PER SER EL PRINCIPAL RESPONSABLE DE LA SEUA SITUACIÓ” .
EU MOSTRA EL SUPORT ALS ACTES DE PROTESTA DEL SECTOR AGRARI D’AVUI A CASTELLÓ, I ENUMERA MESURES A ADOPTAR

El coordinador d’Esquerra Unida a Castelló, i candidat de la formació a l’alcaldia , Carmelo Garcia, ha reiterat avui el suport d ela formació a les manifestacions de protesta dels agricultors per la sitació extrema que està travessant el camp “ està bé quóe protesten davant les grans superfícies que ajuden a afonar el marcat, però potser seria més efectiu encara manifestar-se davant la seu del PP, perquè aquest partit és el principal responsable de la seua situació, per haver permés fer del camp només un tualer per a l’especulació urbanística.
Per a Garcia, el PP s’ha dedicat a manipular al sector amb la guerra de l’aigua, i al mateix temps, ha promogut una política totalment contrària a aquest sector, poteniant el formigó, les l’especulació amb el regadiu i l’abandó al sector tradicional.
A banda de reconsiderar la política agrària, com ja va exigir recentment (http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/128689 ) la formació ha emplaçat a administracions implicades, mesures per aconseguir uns preus justs i raonables per als agricultors i consumidors.
Segons el coordinador d’EU, els consumidors estan pagant preus alarmantment excessius pels productes agraris en relació amb el que rep l'agricultor (es calcula que en la majoria dels casos el productor no rep més d’un 20%) . El comportament de les actuals formes de distribució domina el funcionament del mercat i contribueix que els preus siguen injusts per als agricultors i desorbitats per als consumidors.
Garcia ha recordat com de vegades, els preus pagats als agricultors són tan baixos que no arriben a cobrir els costs de producció. Uns costs que, a més, s'estan encarint constantment. Açò fa que la renda agrària (els beneficis dels agricultors) en compte de créixer, disminuïsca (10,6% en l'ultim any).

Garcia ha remarcat que el consumidor té dret a conéixer com es formen els preus i el funcionament del mercat. Per això han de millorar-se els mecanismes d'arreplegada de preus i crear-se un Observatori de Preus eficaços i operatiu a més d'un marc legislatiu adequat. Els agricultors i ramaders tenen dret a percebre un preu adequat pels productes que venen, que cobrisca els seus costs i els permeta un nivell de vida digne.

Dins de les exigències a les administracions implicades, on també està l’ajuntament, cal que les possibles pràctiques comercials fraudulentes ( com a venda a pèrdues) han de perseguir-se amb fermesa i eliminar-se, i per a garantir la seguretat dels consumidors i reconéixer la qualitat dels productes agraris comunitaris, han d'assegurar-se els controls de les importacions i garantir la no utilització de productes prohibits en la UE.

Una de les mesures a exigir és la implantació del doble etiquetatge (preus origen / preus destí), com a criteri al servei de la informació al consumidor que propicie el coneixement del valor real dels productes i la detecció de distorsions interessades de preus.

Garcia ha afirmat que només amb un compromís ferm de les administracions en comptències ( ajuntaments, govern autonòmic, es pot aturar aquesta situació que perjudica greument a consumidors i productors”
+ info 605446821
Deixa el teu comentari a : http://boards5.melodysoft.com/app?ID=EUPV Oficina Parlamentària d’Esquerra Unida Comarques de Castelló
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Respuestas (0)
  • » GARCIA “ELS LLAURADORS HAURIEN DE MANIFESTAR-SE FRONT A LA SEU DEL PP, PER SER EL PRINCIPAL RESPONSA « - EUPV - 11/01/2007 12:14Volver al foro

Responder
Nombre / Nick
EMail
Subject / Titulo
Link a tu Web
Recibir un email cuando mi mensaje sea contestado
Mensaje