Borrar Mensaje EUPV

Fecha  25/01/2007 13:56
regallero@hotmail.com  http://nuke.esquerraunidabenicarlo.org/

Procedente de:
   No mostrado/ Not shown

Navegador:
   Internet Explorer 6.x

Sistema Operativo:
   Windows XP

 
 


 POLÍTICA PATRIMONIAL A l'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ.
POLÍTICA PATRIMONIAL A l'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ.
Actualment El Govern municipal de l'Ajuntament de Castelló té sobre la taula una sèrie d'immobles i terrenys: Tetuan 14, edificis del ministeri de defensa, ex-palau de justícia, edifici d'hisenda, Fàbrica Dávalos Flecher, Edifici dels Carmelos…etc.).
De moment l'única política que ha plantejat Alberto Fabra és, en alguns casos, demanar la propietat de l'immoble per a l'Ajuntament. Te edificis però no te idees.
Els projectes que pensa realitzar en cada lloc varien en funció del temps i les circumstàncies polítiques, però realment i institucionalment no han plantejat amb estudis i papers cap projecte seriós per a cap d'eixos edificis.
EUPV-CS plantegem el següent:
 Desmuntar la pilotada de l'Edifici dels Carmelos i revertir-ho a la situació anterior.
 Ex-palau de justícia: Dedicar-ho, bàsicament, a l'ampliació de serveis administratius i burocràtics que oferix l'Ajuntament als ciutadans donada la seua situació i amplitud. Passe a ser propietat de l'Ajuntament amb la condició que siga sempre dotacional.
 Edifici d'Hisenda: Que passe a ser d'ús exclusiu a nivell local amb la condició que siga compartit per l'Ajuntament i la UJI. Respecte a la propietat, amb la condició anterior, que passe a ser de l'Ajuntament a un preu simbòlic.
 Tetuan 14: Convertir-ho en un lloc d'assaig i trobada perquè tots els grups, sobretot jóvens, que es mouen i realitzen activitats artístiques (música, teatre, cine, cant,…etc.) siga de l'estil que siga puguen tindre uns locals dignes i públics on poder realitzar les seues activitats. És un lloc idoni perquè no molesten els veïns i s'autogestionen el seu funcionament. Les dependències de la policia local de Castelló hauria d'eixir de Tetuan 14.
 Edifici Dávalos Flecher: Iniciar negociacions amb els seus amos per a muntar una estratègia d'ús i financera a mitjà termini perquè en principi el seu ús i posteriorment la seua propietat foren de tots i municipal.
POLÍTICA DE VIVENDA (VPO, VPP, PISOS BUITS).
La política bàsica de vivenda ha de consistir en construir, construir, construir VPO (venda i lloguer), VPP (lloguer i venda) i posar en circulació una gran part de pisos buits, segons l'OCDE a Castelló podrien ser un 15% del total.
1r)- Revisant absolutament tots els PAI que ha aprovat el PP a Castelló i encara no estan executats, o no estan executat totalment i més en concret PAI Mestrets, PAI Patos, Parc Meridià, Peri 18 i zona de l'Av Lidón, Polígon del Serallo i Plà Especial de la Marjaleria (basicament en el tema de la construcció de 3000 noves vivendes). És a dir fer una moratòria urbanística en estos projectes fins a l'1 de gener del 2008.
2n)- Revertir tots els terrenys possibles d'estos PAI que estiguen fora de l'actual PGOU.
3r)- Redissenyar més VPO, VPP en tot Castelló no sols en eixos PAI.
4t)- Almenys el 25% de les VPO i el 50% de VPP seran en règim de lloguer, amb propietat municipal.
5t)- Es definirà per part de l'Ajuntament el concepte de pis buit on als propietaris se li dirà clarament en base a que es cataloga un pis de buit. Tota la base de dades i informació que s'elabore tant per a tindre un cens real de pisos en general a Castelló, que l'Ajuntament actual no ho té, com de quals d'eixos es consideren en la categoria de buits es farà sense cap relació, ni transvasament de dades a la Hisenda estatal ni a la hisenda municipal (aplicarem un restrictiu ús garantint de la privacitat). I tot açò perquè pensem que el nostre objectiu no és recaptatori sinó de motivació i impuls de posada en circulació de pisos buits. Una vegada catalogats el pisos un “mediador de la vivenda” es posarà en contacte amb els propietaris de pisos buits i els proposarà personalment una garantia i aval municipal davant de possibles incidències amb els inquilins. Després d'eixa campanya personalitzada valorarem que percentatge de pisos buits s'han acollit a la proposta municipal i farem una valoració dels motius per què alguns propietaris seguixen sense oferir els seus pisos per a resoldre i minorar eixes reticències.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Respuestas (0)
  • » POLÍTICA PATRIMONIAL A l'AJUNTAMENT DE CASTELLÓ. « - EUPV - 25/01/2007 13:56Volver al foro

Responder
Nombre / Nick
EMail
Subject / Titulo
Link a tu Web
Recibir un email cuando mi mensaje sea contestado
Mensaje