UGT     Fecha  28/09/2012 12:06 
Host: No mostrado/ Not shown    IP: No mostrado/ Not shown    Sistema: Windows XPVolver al foro Responder antiguitat   Admin: Borrar 	mensaje
 
Mensaje
mb aquestes línies que segueixen, volem aportar una mica d'informació al procès que s'està donant respecte de l'antiguitat:

La Direcció ha aplicat finalment, en la nòmina de setembre, la antiguitat resultant del pacte que va signar amb AIPS,APIHC i CCOO el passat 30 de març. Això provocarà, en molts casos, un reconeixement d'antiguitat superior a la que tenieu reconeguda fins ara. En molts (més) casos també, aquest reconeixement no ho serà des del dia que vareu començar a treballar a l'HCP. El sistema de còmput que apliquen a partir d'ara i sobre tot, la clàusul·la impeditiva dels 90 dies entre contractes, fan que molts i moltes de vosaltres comproveu que us actualitzen l'antiguitat només fins un determinat moment, no pas des de l'inici en que vau començar a treballar a l'hospital.

En la negociació d'aquest acord, que, no hem d'oblidar, és directa conseqüència d'una sentència condemnatòria sobre aquesta matèria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els companys de la CGT van impulsar i guanyar, vam insistir en la necessitat de retirar aquesta clàusul·la tan perjudicial, però la nostra petició no va ser escoltada. Ho van signar tal qual ara ho apliquen.

Les recomanacions que us podem fer al respecte depenen de la situació personal i expectatives de cadascún de vosaltres, però el que sí heu de saber és el següent:

1) La Sentència al·ludida està pendent de resoldre's en el Tribunal Suprem

2) Un cop es resolgui i si aquesta és favorable als treballadors, podreu reclamar judicialment altres dates d'antiguitat diferents a les que ara us reconeixen, i altres endarreriments associats a aquestas dates, concretament des de MARÇ DE 2010. Això necessitarà ser canalitzat mitjaçant DEMANDA INDIVIDUAL que haureu de presentar al Jutjat de lo Social invocant la sentència del Tribunal Suprem aludida, cas de ser aquesta guanyada.

3) L'opció que la Direcció possa alternativament a l'abast dels treballadors és actualitzar les antiguitats d'acord a la regla següent:
a) Per cada 229 dies d'alta en la SS= 1any d'antiguitat en els torns de matí i tarda
b) Per cada 144 dies d'alta en la SS= 1 any d'antiguitat en el torn de nit

Endarreriments:

a) Els corresponents a l'any 2012, cas que procedeixin, han estat pagats en la nòmina de setembre
b) Els corresponents a l'any 2011 s'han de sol·licitar a Personal (oficina al costat de Relacions Laborals)
però amb la presentació d'aquesta sol·licitut signada ATENCIÓ!!! es renuncia a la vía judicial explicada en el punt 2.

Restem a la vostra disposició per atendre els vostres dubtes al respecte. Us aconsellem tingueu a mà la vida laboral i la darrera nómina per fer-vos una idea exacta de cóm ha impactat tot això en vosaltres.
Salutacions                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 


Respuestas (1)
 
    » antiguitat « - UGT - 28/09/2012 12:06
      Re: antiguitat - el lector de le monde diplomatique - 5/10/2012 18:23


Volver Responder
 

Nombre
E-Mail
Asunto
Web
Enlace a una
imagen
 


Mensaje