UGT     Fecha  16/06/2012 11:29 
Host: No mostrado/ Not shown    IP: No mostrado/ Not shown    Sistema: Windows NTVolver al foro Responder conveni col·lectiu:aclariments   Admin: Borrar 	mensaje
 
Mensaje
El conveni col•lectiu que s'ha signat ahir és una pròrroga de l'anterior incorporant dues matèries prèviament negociades i acordades (carrera i antiguitat.) en sessions anteriors de la comissió negociadora (CN.)
La empresa ha dit que es compromet a actualitzar les antiguitats del personal (en els termes pactats) abans de final d'any i, posteriorment situar als treballadors en el nivell de SPP que correspongui.
Pel que fa al moment de la signatura i donat que alguns ens critiquen la nostra actitud envers aquesta, hem d’aclarir que aquesta tremolor i temor a “no cobrar” que diuen han patit, és absolutament infundada, ni estava en el nostre ànim bloquejar res de res, entre d’altres coses perquè això no hagués estat possible. Recordo que en matèria d’acords sobre convenis col•lectius impera la democràcia de les majories i conseqüentment els acords que es prenen es fan amb el vot favorable d’una majoria legitimada d’acord amb la llei; essent irrellevant els vots de les minories resultants. Per tant, una no signatura, un vot no favorable o qualsevol posicionament que no recolzi un acord n’és absolutament irrellevant quan existeix una majoria legitimada per formalitzar-lo.
L'acta de la sessió d'ahir no deixava suficientment clar, al nostre entendre, que la UGT no subscriu aquests pactes de carrera i antiguitat inclosos en la lletra del conveni, i és per això que hem manifestat la nostra intenció de no posar la nostra signatura en un document, el contingut del qual es un mix de acta i acords que han negociat i pres altres i que no han permès les modificacions ni alternatives que varem propossar en el seu moment. El redactat no ens ha satisfet quan a la claredat i reflectiment de l’històric de la negociació i ens em negat en un primer moment, efectivament a subscriure el document. Això, després d’uns minuts però, s’ha pogut resoldre amb diàleg i negociació. Però el que sorprèn de tot això, ha estat la actitud de la majoria que havia tirat endavant els acords de carrera i antiguitat,veient fantasmes on no hi havia cap, veient perillar els diners que s’han de repartir i coses similars, pensant que la no signatura nostra en un document referendat per una majoria era indispensable. Res de tot això, la veritat. No són més que acusacions tendents a fer creure a la plantilla el que no és apel•lant a les emocions del diners (demagògia.)


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 


Respuestas (0)
 
    » conveni col·lectiu:aclariments « - UGT - 16/06/2012 11:29


Volver Responder
 

Nombre
E-Mail
Asunto
Web
Enlace a una
imagen
 


Mensaje