Xavier Aznar LLauradó    xavinard@hotmail.com data  24/07/2013 15:41 
Host: No mostrado/ Not shown    IP: No mostrado/ Not shown    Sistema: Windows NT


tornar al fòrum respondre documentació   admin: esborrar missatge
 
missatge
M'adreço a vosaltres per dir-vos que a casa guardo unes targes postals que les va escriure la meva avia paterna quan va estar empressonada durant dos anys a la presó de dones del carrer predicadores de Zaragoza.

Ella vivia a Reus, pero la van portar a la presó de Zaragoza, durant dos anys el meu avi i el meu pare que aleshores debia tenir 13 anys van haber despabilar-se a fer totes les tasques de la casa y anar a treballar amb la incertesa de que potser no tornarien a veure mai més a la seva esposa i mare.

El motiu del seu enpresonament no va ser per pertenença a cap partit ni per haber-se definit com a roja, sencillament la van empressonar perquè a les acaballes de la guerra civil en un velatori una veina l'hi va preguntar, a que et dediques ara? i ella l'hi respongué, doncs faig el que puc per a anar vivint i tambe mato xinxes dels nacionals, (ella es referia a que rentava roba dels soldats nacionals que portaven moltes xinxes), això ho va escoltar la dona d'un guardia civil i aquesta al arrivar a casa l'hi ho va comentar al seu home (el tricornio) i aqui va començar el calvari de la meva avia Maria.

Enfi, només és per a di-vos que si us pot interessar veure els escrits d'un testimoni que era a la pressó, les targes postals amb les que es comunicaven els presoners per una cara hi anava el retrat de franco i per l'altra on hi escrivient, ademes porta el segell de vist i plau dels que revisavent els contiguts de les cartes.

Atentament

Xavi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 

respostes (0)
 
  • » documentació « - Xavier Aznar LLauradó - 24/07/2013 15:41


tornar respondre
 
nom
correu electrònic
assumpte
web
enllaça una imatge
notificar per correu electrònic les respostes

missatge    

veure el meu missatge després d'inserir-l'ho